Hemma i Dalarna

Jupps, nu är jag på hemmaplan lr ja i Borlänge iaf.=) Linn skulle ta bilen upp så jag passade på att hänga med. Har nu mellanladat hemma hos Annan och stannar tills imorn så hämtar pappa upp mig efter jobbet.=)
Får se om jag å Rutan ska fixa till å slinga mitt hår imorn.=) Hon konstaterade nyss att det var lite komiskt att vi smsar varandra fast hon är 5 våningar upp... i samma hus... samma trappuppgång.=) hihi Ska springa upp å säga hej till henne en snabbis.=)

Slut på helgen

Gårdagen började med att jag var segare än segast. Tänkte jag skulle dricka lite kaffe, men så blev det bestämt att jag skulle träffa Anna å Linn å fika lite istället.=) Efter nån missad vagn mötte jag upp Linn på korsvägen för vidare färd mot Handelshögskolan.. Mötte Anna å traskade runt lite vid Haga. Strålande solsken var det, fast eftersom vi inte hittade nått kafé med som hade lediga platser ute i solen så hamnade vi inomhus. Efter fika å skitsnack så traskade vi upp till Skansens krona och tittade lite på utsikten.=) Har ingen vidare koll på historian, men det är tydligen nån slags försvarsanläggning, fanns lite kanoner å grejjer. Om man vill läsa mer så kolla:
--> http://sv.wikipedia.org/wiki/Skansen_Kronan <---
Vi kom fram till att man borde bil lite duktigare på att turista i sin egen hemstad. Har ändå bott nere i Gbg i snart 2 år men har inte kollat upp speciellt mkt turistiga ställen, tycker inte Liseberg räknas. Åt ena hållet såg man nästan ända hem, Lisebergstornet syns i mitten på första bilden.






Dagen avslutades med Robinson hemma hos Linn. Smakprov på kvällens snacks/middag.

Älskade Olofshöjd

Efter en trevlig hemmakväll hos Linn å Lennart tog jag vagnen hem. När jag började traska upp mot Olofshöjd så mötte jag fulla fjortistjejer som ramlar ner för trapporna, fjortiskillarna som kommer efter med varsin sprayburk och taggar lite på väggarna, utbytesstudenter som pissar å spyr i rabatterna.. Välkommen till studentghettot Olofshöjd. Trots att man varje lördag vaknar upp till ett mindre festivalområde är det ett bra mysigt område ändå.;)

Våffeldagen

Känns inte som det mest orginella att skriva om. Tror jag har läst cirkus 10 inlägg om folk som har smockat i sig våfflers idag, men men. Det var några vänliga själar på kemi som tyckte att det var en bra idé att bjuda på våfflor nere i Nox idag.=) Inte tackar man nej till gratis våffla med grädde å sylt, perfekta efterrätten.=)

Dirty work

Med hjälp av två plaspåsar som handskar har jag nu rensat lite i duschavloppet.. Mmmm.. Gegg. Det visade sig att jag hade tappat i en eyeliner... som det hade gojjsat runt hår å snuskigt slajm i kulörta färger och diverse svart klägg. Mysigt värre.

Raggarrunda på Hisingen

När jag var påväg hem från skolan efter en hel dags matte så ringde Linn å frågade om jag ville hänga med å shoppa. Hon håller på och målar i Lennarts lägenhet å behövde fylla på med lite färg. Första anhalten var Hornbach, ett stort byggvaruhus. Strosade runt å kollade på tavlor å lampor osv.=) Tänkte köpa ett hänglås te skåpet i skolan.. efter att ha frågat en kille som jobbade där så letade vi lite, virrade såklart bort mig på en gång så var tvungen att fråga igen.
Nästa stop var Biltema, verkar som om alla killar samlas där. Visst hann jag göra bort mig ett par ggr. Hittade lösningen på mina problem, Avlopsrens. Inte världens roligaste sak att lägga kosing på kanske men nödvändig med tanke på att det tog typ en halvtimma att tömma badkaret igår.. liiite vatten i taget för att inte få en pool på badrumsgolvet.
Sista anhalten blev Maxi. Köpte Ramlösa Mango, såå gott.=)
Har varit en ganska bra dag faktiskt, har räknat en del matte å faktiskt fattat.=) På eftermiddagen fick jag nog blodsockerfall å började yra en del. Sa nog inte många vettiga ord till Linn, men hon fick sig ett gott skratt iaf.=)

Glaskrosseri

Kände mig lite duktig som var iväg och slängde pappersåtervinning å glas osv. Var en hel del.. glaskross bland annat. När jag kommer hem å ska fixa med lite käk så råkade jag såklart slå ner ett nytt glas som krossades, utan att överdriva i tusen bitar. Såklart så var det ett utav vinglasen jag fick av Rickard å co i inflyttnings/födelsedagspresent. Men det är ju onödigt att krascha nått glas man har köpt själv.. om man nu planerar vad man vill bli av med menar jag.=P Mamma har alltid varit den stora glaskrossaren i familjen.. men jag kanske börjar lära mig med åren.

Tänkte jag skulle gå ut på promenad i det fina vädret.. MEN så började plötsligt hockey på teve, så jag får vänta med promenix.;) Får se vad det blir te kvällen, ska nog kolla på Robinsson med Linn, får se om vi är här lr om man traskar ner dit. Tycker det ska bli lite spännande, var ju sjukt länge sen man såg Robinsson. Följde inte dom senaste säsongerna, var roligare i början.

Pubrunda

Det började med att jag å Linn gick upp te Martin och Oscar för att dricka öl å glo på lite hockey. Sen så vare noxet som gällde å det blev en del intressanta diskussioner. Bland annat om hur Sebbe var kär i "Blondie-Bella" och kollade hennes blogg varje dag...=P Sen blev det en hel del annat dravvel.
Imorse låg dagens metro på hallgolvet... jag kom nog hem lite för sent igår/tidigt imorse?

Skam den som ger sig

Det blir nog utökat "påsklov" för mig.=) Skadar ju inte att vara lite extra på hemmaplan så man slipper shoppa mat å sånt själv.;) Mamma åker dock utomlands den veckan med bejjan, så det blir jag som får ordna med maten. Alltså ingen skillnad mot här nere.. förutom att jag inte behöver betala.=P Nu gäller det bara att jag kan hålla mig till min plugg-planering så jag inte blir slappis när jag kommer hem. Men det ska man väl kunna klara av.=)

Ikväll är det pubrunda som gäller. Med tanke på min tomma penningpung så ska jag satsa på en gratis sådan. Får se hur bra jag lyckas. Bäst jag försöker få klart lite matte innan det är dags att dra iväg, så jag kan dricka öl utan dåligt samvete. ;)

Sara vill ha lov

Mmm... skulle vara najs att ha lite lov. Funderar faktiskt på om jag skulle ta mig lite extra ledigt och åka hem en hel vecka före påsklovet.=) Det skulle inte vara helt omöjligt att hinna med allt skolarbete ändå. Då skulle jag kunna passa på att plugga lite hemma när mamma å pappa är på jobbet. Lockande äre iaf.=)

Planering och Promenad

Igårkväll gjorde jag en planering som jag hade tänkt att följa dom närmaste 3 veckorna så jag ska hinna repetera 2 kurser det är omtenta på efter påsklovet... Jag ligger redan efter..=P MEN jag tvättade faktiskt och städade under förmiddagen, så jag kanske tog i lite väl mkt med dagens planering. Har en idé om att utvärdera varje dag/vecka för att se hur det har gått att följa planeringen osv så man kan följa upp och se lite vad jag gjort bra och vad som kan förbättras. Usch va duktigt det låter.;) Men man måste ju börja nånstans om man vill komma nånvart.=)

På eftermiddagen var jag och Linn ute på en promenad. Hade planerat in minst 30 min motion idag men promenaden blev 1,5 timma istället, duktiga vi.=)

Nee, det är nog dags att krypa till kojs nu så jag hinner utvärdera lite och så jag orkar upp imorn bitti för en morgonpromenad innan föreläsningen.=)

Multitasking

Borsta tänderna och vika tvätt samtidigt, det äre inte alla som kan.. lite tandkräm på dom rena kläderna är sånt man får ta.

Drömmer mig tillbaka

När vi var i thailand 2007 så var det en av guiderna som var jättesöt å trevlig.=) Hon skrev precis te mig på msn å undrade när jag skulle komma tillbaka.=P Jag vill till Thailand! Kollade igenom alla bilder å mixade lite.=) Första bilden är verkligen första bilden vi tog på resan innan vi gick på flyget.;)

Bomberna faller över Gbg

lr en granat säger dom att det kanske var. http://gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=483000&ref=puff

Det är lite läskigt... jag vet inte om jag drömde eller om jag verkligen vaknade av att det small runt halv två-tiden. Jag kunde inte somna och sista gången jag minns att jag kollade klockan var 01.20. Grejjen är den att jag borde inte ha hört ända hit att det small nere på stan. En teori är att jag låg och halvsov i morse med morgonnyheterna på och att jag drömde om det då för att dom pratade om det på teven om å om igen.

Komiska msn addningar

man kan ha lite kul såhär mitt i natta ändå. ,Det är alltid kul när okänt folk addar en på msn.

Ofelia säger (03:38): hey, Age/Sex/Location?
Sara säger (03:38): haloj, 54, male moscov your self?
Sara säger (03:40): how are you? is my wife and her friend on the pic
Sara säger (03:41): im not good at spelling of course i mean moscow

 jag förstå inte? vilken okänd människa vill inte snacka med en 54årig gift okänd gift människa på msn?

Sara säger (03:44): how are you?? who are you? how did you find my wifes e-mail?
Sara säger (03:46): actually im a 17 year old transvestite, in south spain..
Ofelia säger (03:50): hey whats up babe, U got a webcam? finally someone adds me, I am soo fuckin horny today for some reason lol

vad väntar sig folk när dom addar random folk... EGENTLIGEN? stackars människa som är "so fuckin horney", själv ska jag då sova.

Slutar aldrig att förvånas...

...över hur sjukt glömsk och virrig jag kan vara. Vågar jag ens gå ut ikväll?:P
Jag har nu i cirkus en timma sprungit runt och letat efter mitt körkort.. inget körkort ingen utgång...Senast jag kom ihåg att jag såg det var på tentan.. man lär ju kunna legitimera sig för att skriva.. När jag gick därifrån så trodde jag att jag lagt det i jackfickan som vanligt... men icke.. sprungit runt som en tok i lägenheten å fick för mig att jag kanske lyckats tappa det påväg hem.. Var låg körkortshelvetet?? I pennfodralet som jag hade med på tentan såklart. Hur dum får man va.

Helg!=)

Fick ett fint mail idag:
 "Hej Sara,
Tack för en trevlig laborationsrapport.
Den är godkänd!
Med vänliga hälsningar
Jerker"
Tacktack.=) Man ska glädjas för det lilla och nu kan jag ha helg på riktigt.=)

Tog en powernap när jag kom hem från skolan.. lr en powernap borde ju inte vara längre än typ 15-20 min. Jag tyckte jag hade tid att sova hela 2 timmar.=)
Sitter å slötittar lite på inför hockeymatchen.. men man kanske borde slå på lite bra musik, börja städa och ladda inför kvällen.=P ELLER, så går jag och lägger mig å sover en timme till och Linn får helt enkelt acceptera min svinstia... ett lockande alternativ. Frågan är bara hur pigg jag kommer vara på att städa imorn... Inte alls skulle jag tro så det är väl bäst att få tummen ur.

Dagens horoskop:
Tvillingarna 22/5-21/6
Du vill vara ifred. Det enda lördagen passar riktigt bra för är sport. I övrigt stor risk för gräl.

Kanske skulle satsa på hockey och inte städa helt enkelt?=P

Åsså var det dags

Det är intressant hur självcentrerad man är när man suttit å pluggat hela veckan... dagvildhet är heller ingen ovanlighet. Jag kunde inte på nått sätt fatta varför dom visade en massa filmer å shit ist för dom vanliga serierna när jag skulle sova?? Hur skulle jag kunna sova innan jag sett både seinfeld å csi eller criminal minds. Sen när jag låg å halvsov kom jag på att det faktiskt var fredag. Det dryga med att skriva tenta på en lördag är att man varken kan kolla på nyheterna innan man går hemifrån lr handla i kiosken innan. Bara mumin på tävä å funderar på att satsa på en kopp pulverkaffe?
Nee, nu ska jag traska iväg å möta anna lite innan så man kan sitta å vara nervös tillsammans.=P

Snart är det eftermiddag, längtar efter lite kvalitetstid med Linn å Tania.=P

Morgondagen

Morgondagens horoskop lyder:
Tvillingarna 22/5-21/6
Unna dig något du suktat efter. Du har jobbat hårt med ekonomin den senaste tiden och nu förtjänar du en belöning. En vän kommer med ett förslag beträffande kvällen.

Vad har jag suktat efter? Dunken med Tania som ligger och väntar i kylen kanske? Mmm, alldels för lättdrucket.=) Annan var nyfiken på hur den såg ut, så tog en bild igår.

Kan jag aldrig vara pigg?

Jag är iof sjukt dålig på att gå å lägga mig i tid, så jag får faktiskt skylla mig själv. Hade ju en vecka lr två som jag gick å la mig på pensionärstider. Kanske är dags at börja med det igen, så man orkar vara vaken under dagarna och faktiskt göra lite vettiga saker utan att behöva hinka kaffe å gäspa. Igår råkade jag hamna på sängen och blunda nån halvtimma, det var najs.=)  Mer powernaps åt folket!

Idag var första gången på typ en vecka jag träffade Madde, eller är det ännu längre kanske? Vi hade lite lagom kul, övertrötta nervösa inför tentan satt man å snackade om allt nöjligt för att slippa plugga in i det sista.=P Usch va hungrig jag börjar bli, ge mig pytt i panna!

Blogglovin

Jag har tydligen 2 (!) prenumeranter på blogglovin. Intressant. När jag kollade min blogg och "om du gillar denna blogg kanske du gillar dessa" kom jag bara in på en blogg som skrev om cult design å bodde i singapor sen nån annan tjomme som verkar vara i England. Har jag skrivit om cult design nån gång kanske?:P Helenas blogg var som ett alternativ också iof.=)

Funderar på om det är dags att sova lite, lr möjligtvis plugga lite kemi igen. Nån extremt smart människa som känner för att vara mig imorn och skriva min tenta? snälla..?=) Som ersättning utgår ett par dammråttor å nått glas vin kanske?

Plötsligt händer det...igen

Nejdå, jag har inte skrapat fram nån miljonvinst idag. Igår så var det som sagt strålande solsken och man kände verkligen att våren var på gång. Idag så började det snöa lite lätt på lunchen... under hela eftermiddagen vräkte det ner. Det fanns inte så mkt att göra än att gilla läget... så under en pluggpaus så passade jag å Anna på att bygga en snögubbe!=)

Mkt vacker blev den.;)
Hittade en annan bild på mobilen, nått ljushuvud som satt upp den på anslagstavlan nere i nox.;)

Plötsligt händer det

Igår på lunchen traskade jag och Anna ner till Landala, har känt mig sugen på en lott ett par dagar så jag köpte två tialotter. När vi var tillbaka i kemihuset så sa jag lite skämtsamt till Anna att "jaaa, nu får vi se hur mkt fest det blir i helgen då" *skrapa, skrapa* ANNA, jag vann 500 spänn! haha Blir lite fest i helgen.=) Den andra tian vann jag 10 kr.. så det blev win win.=)

Har varit jättefint väder idag.=) Redan klockan 7 i morse sken solen in genom fönstret och jag kände att det skulle bli en bra dag.=) Har iof suttit och pluggat hela dagen, men vi (jag å Anna) har tog pauser en gång i timman och gick ut i solskenet lite. Det är intressant hur lite solsken kan påverka humöret, efter varje solpaus så mådde man bara bättre och bättre. Jag älskar solen.

Efter plugget åkte ner på stan och köpte den där väckarklockan med propeller. Trodde den skulle var svart som på asken, men icke. Fult kamouflagefärgad var den... funderar på att måla den svart, har lite hobbyfärg hemma.
Nere vid brunnsparken hör jag plötsligt att nån ropar på mig, var Rickard å Helena, en klasskompis till Olof tydligen.=) Rickard undrade om jag hade varit å tränat, såg lagomt sliten efter att ha tentapluggat hela dagen och jag är väl en av få som bryr sig så lite om vad folk tycker att jag kan åka ner på stan i noppriga mjukisbyxor.;)
Nee, nu äre dags att sova! Är sjukt trött.

Eremit-Sara

När man sitter hemma och tentapluggar så har jag inte speciellt mkt kontakt med omvärlden. Om man inte räknar med datorn. Idag gick jag utanför dörren för första gången sen i lördags, funderar på om kan det vara riktigt friskt? Jag tog en runda, slängde sopor och plockade upp en metro och sen hem.
Lagade lite sån där smarrig wok igen och passade även på att göra lite köttfärslimpa. Bra att ha lite matlådor nu när jag ska bryta mitt ensamplugg och sitta med Anna på biblioteket istället. Satsar på att vara där runt kl 8 och sitta kvar tills jag somnar lr nått. Frågan är hur stor chans det är att jag kommer att vakna när klockan ringer. Om det skulle finnas vm i att snooza så skulle jag lätt vinna. En vanlig morgon hemma hos Sara:
06.25 Mobillarm 1 ringer, klickar på snooz
06.30 mobillarm 2 ringer snooooz
Helt plötsligt vaknar jag av att jag ligger med mobilen i ryggen, teven står på lampan även den på, men kommer inte ihåg att jag varken slagit på nått av det lr att jag slagit av larmet. Kollar på klockan---> 10.00 jag har lyckats igen. I veckan så lyckades jag vakna runt kl 9 iaf, skulle ha varit på föreläsning kl 8. Hade det obligatoriska missade samtalet från anna och ett sms "Är du sen lr har du försovit dig som vanligt?"
Jag ska nog skaffa mig en väckarklocka som jag kan ställa på skrivbordet så jag MÅSTE gå upp ur sängen. Skulle vara lite småjobbigt om jag försov mig inför tentan. Funderar på om man skulle ta och köpa ett par billiga klockor och placera ut lite strategiskt i lägenheten, lr varför inte en sådan där en propeller flyger iväg när klockan ringer och inte slutar försen man satt tillbaka den.
 

Tentapluggs-flykt

Tentaångesten har infunnit sig och jag tar varje chans att försöka undvika själva pluggandet. Ingen smart plan dirtekt med tanke på att jag har alldeles för mkt jag borde ha lärt mig vid det här laget. Helena ringde precis och undrade om jag hade skrivit nått nytt inlägg, så självklart tog jag chansen till ännu en plugg-flykt. Helena måste ju ha nått intressant att läsa när hon kommer hem från jobbet.;)
I fredags så kom Marléne förbi skolan och hängde med hem på lite fredagsfika. Drack lite kaffe å snacka skit, Marlään fick testa lite Mary Kay-smink. Finfint blev det.=)
Eftersom jag knappt sovit nånting under natten men så bestämde jag mig för en kväll i tevesoffan. Vid 21-tiden kom jag på att det var bra tråkigt att sitta själv hemma, så jag tog vagnen ner till Linn och Lennart. Lagom lodig med mjukisbyxor bland alla festklädda folk som vanligt. Glodde lite på teve och visade Linn lite gamla godingar från Nile City på youtube,  drack nått glas vin å begav mig sen hemåt igen för att sova.




Gårdagen ägnades till större delen av hushållsarbete. Linn hade fått för sig att hon skulle tvätta dunjackan å ville låna tvättstugans torktumlare. Eftersom tvätt inte är min favvosyssla direkt så var det ganska trevligt att ha lite sällskap, så jag passade på att tvätta lite.=) För att ha nånting att göra mellan bytet av maskin så glodde vi på Simpson-filmen.. jag kan ju inte vara oartig och sitta å plugga när jag har gäster.;) Eftersom bloggen har blivit lite av en matdagbok så måste jag ju berätta att jag åt räkomelett och vitlöksbröd till lunch å till middag så fick det bli klyftpotatis med mosarella och basilikafyllda köttfärsbiffar i tomatsås.;)

Tog fram lite kött å sånt på tining igårkväll, så det är väl dags att ordna med lite nya spännnade rätter idag. Får se vad jag orkar med. Har iof varit sugen på köttfärssås.=)

Nee, om man skulle ta tag i pluggandet.;)

Mästerkocken Sara

Jag är fan bra asså.=) Fick ett infall sådär i tentaångest/plugg-flykten.. IDAG ska jag inviga min gjutjärns-wok-panna. För några veckor sedan fick jag ett sug efter kött så handlade storpack med fläskkotletter, så köttet var valt. Har varit sugen på riktig wok ett tag, så i lördags handlade jag på mig lite smått och gott. Paprika, frysta wok-grönsaker, purjo osv. Eftersom man äter med ögonen också så var jag ju tvungen att maxa innehållet till max vad det gäller färgvariation.=)
Jag blandade frysta wokgrönsaker med färsk paprika, morötter, purjo, gullök, broccoli och konserverad ananas. Det enda jag tog ur wok kokboken var receptet på sweet n sour-såsen som bestod av soja, honung, ketchup, ananasjuice och vinäger.






Söndagsångest

Söndagen har jag försökt ägna åt lite plugg, men det har inte blivit överdrivet mkt om jag ska vara ärlig.. Pluggdisciplinen har inte varit på topp, så jag får göra ett bättre försök imorn. Försökte peppa mig med lite bra musik, men det slutade med att jag satt och lyssnade på Roxette å kände mig som 7-8 år igen. Det var tider det.. första cd-skivorna och cd-freestyle som slukade 10 batterier i timman.

Har hunnit med en del roligheter i helgen iaf.=) I torsdags så var det tacobuffé i nox med lite öl. Fredagen var jag bjuden till korridorsfest ute i kviberg. Kul att umgås lite med klasskamrater och äldre kemister utan tanke på skolarbete.=)

Lördagen blev slappisdag. Var iväg och handlade lite med Linn på willys, sen tillbaka hem och fortsätta slappisdagen med god mat och glodde på SATC-filmen som jag lånat av Madde. Ringde brorsan å kollade vad han var ute på, men han höll tydligen på att göra iordning sig för fest i Uppsala så snackade lite skit med Erik istället.=)

Har faktiskt börjat använda min orbitrec. Kändes som om det är dags efter att ha haft den här nere i typ ett halvår. Har hunnit med iaf 3 pass onsdag-söndag, blev runt 2 timmar iaf. bäst man mjukstartar lite.;) Perfekt med bra musik och nån såpa på teven så märker man inte när tiden går. Ska försöka bli lite duktigare med träningen och maten så man kommer i dom där jäkla jeansen som ligger å väntar på mig.=P

Dags att sova lite nu så man orkar upp till föreläsningen kl 8 imorn. Usch va jag längtar tills klockan ringer.;)

RSS 2.0